to była miłość od pierwszego „gryza” 🙂 aromatyczne, mięciutkie, rozpływające się w ustach dyniowe ciasteczka, naprawdę trudno się im oprzeć 🙂
korzenne ciasteczka – składniki:
- ziarna słonecznika, 2 garście
- czekolada, 100 g
- puree z dyni, 2 pełne szkl.
- mąka, 6 szkl.
- cynamon, 2 płaskie łyżeczki
- rodzynki, 2 garście
- proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki
- masło lub margaryna, 20 dag
- cukier waniliowy, 2
- jajko, 2
- imbir mielony, 2 płaskie łyżeczki
- cukier, 1,5 – 2 szkl.
- posypka czekoladowa (niekoniecznie), 80 dag
- soda oczyszczona, 2 płaskie łyżeczki
korzenne ciasteczka Jak zrobić
Zobacz także: inna receptura
Dodaj komentarz