Jak zrobić Klasyczne babeczki z owocami

przepis jest prosty ale trzeba poświęcić mu chwilę czasu. babeczki zawsze się udają są pyszne i pięknie wyglądają:).

klasyczne babeczki – lista składników:

  • owoce (winogrona, truskawki, wiśnie, czereśnie), garść
  • cukier wanilinowy, 1 łyżka
  • jajko, 1
  • margaryna, 100 g
  • słodka śmietana, 200 ml
  • kruche ciasto, 1 opakowanie(400g)
  • cukier puder, ok 10 dag

klasyczne babeczki Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Bardzo krótkie przygotowanie: Połącz produkty w pakiecie z jajkiem i delikatną margaryną w misce. Wszystko wymieszaj, aby ciasto było gładkie. Następnie ciasto należy schłodzić przez około 30 minut. Ostrożnie umieść odtwarzacz na wysmarowanej olejem formie do babeczek. 2 Śmietanę, cukier puder i cukier waniliowy ubić na gładką masę. Zaplanowane jest 25 minut w temperaturze 175 C. Aby nadążyć za konsystencją przez dłuższy czas, możesz dodać łyżkę kremu-fix. 3 Po ostygnięciu babeczek nałóż na nie śmietanę i udekoruj dowolną posiekaną organicznie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *