Jak zrobić Kasztanowe babeczki z marmoladą morelową

Babeczki z kremem kasztanowym (kupiłam poniżej 10zł w sklepie internetowym) nadziane pyszną domową marmoladą.
Z porcji wychodzi 12 babeczek

babeczki z marmoladą – składniki:

  • Cukier waniliowy – 1 łyżeczka
  • Mąka krupczatka – 1,5 szklanki
  • Cukier puder do posypania
  • Marmolada morelowa (ja używałam domowej)
  • Krem kasztanowy – 150g
  • Jajko – 2 szt
  • Kefir naturalny – 150 ml
  • Margaryna – 2/3 kostki (ok 130g)
  • Proszek do pieczenia – 2 łyżeczki

babeczki z marmoladą Jak zrobić:

Zobacz również: inny przepis

Nie dodawałam cukru ze względu na to, że kupiony przeze mnie krem kasztanowy ma w połowie kasztany, a w połowie cukier. Smakołyki są wyśmienite dzięki galaretce i słodkiej śmietance w odpowiednich ilościach. Połącz margarynę i jajka w misce. Dodaj cukier puder, kefir, mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec całkowicie połącz krem z kasztanów. Do papierowych kubków włóż łyżkę hittera, łyżkę dżemu lub dżemu i jeszcze jedną łyżkę mieszanki. Aby dżem nie wypływał z boków podczas pieczenia, ustawienie go na środku jest idealne. 2 Intensywność przez około 25 minut w 200 stopniach. Zachowaj czujność, biorąc pod uwagę fakt, że babeczki, jak pokazano na rysunku, zasadniczo wyrastają i mogą pęknąć na górze. Postaraj się, aby dżem całkowicie ostygł, ponieważ w środku będzie niesamowicie gorąco. 3 Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *