kakaowe babeczki – składniki:
- 3/4 szklanki cukru
- 1 czubata łyżka prawdziwego kakao
- 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- 200 g jogurtu
- 100 g masła
- 1,5 szklanki przesianej mąki
- cukier puder
- 12 łyżeczek powideł śliwkowych
- 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
- 2 jaja
- szczypta soli
- 2 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy
kakaowe babeczki Przygotowanie:
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Na pop, babeczki z dżemem i kakao. Po rozpuszczeniu pasty pozwól jej ostygnąć. W misce połącz mąkę, cukier, pop do pieczenia, cukier waniliowy, sól i kakao. Połącz jajka, masło, jogurt i sok w osobnej misce. Całkowicie połączyć mokrą masę z suchymi łącznikami. 2. Formę do babeczek wyłóż papierowymi kubeczkami. Na ciasto wyłożyć połowę ciasta i łyżkę dżemu. Przykryj pozostałym ciastem. 3. W piekarniku nagrzanym do 200 stopni piec przez 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Weź udział w kolacji!
Dodaj komentarz