Jak zrobić Kakaowe babeczki na sodzie z powidłami

kakaowe babeczki – składniki:

  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 czubata łyżka prawdziwego kakao
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 200 g jogurtu
  • 100 g masła
  • 1,5 szklanki przesianej mąki
  • cukier puder
  • 12 łyżeczek powideł śliwkowych
  • 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
  • 2 jaja
  • szczypta soli
  • 2 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy

kakaowe babeczki Przygotowanie:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Na pop, babeczki z dżemem i kakao. Po rozpuszczeniu pasty pozwól jej ostygnąć. W misce połącz mąkę, cukier, pop do pieczenia, cukier waniliowy, sól i kakao. Połącz jajka, masło, jogurt i sok w osobnej misce. Całkowicie połączyć mokrą masę z suchymi łącznikami. 2. Formę do babeczek wyłóż papierowymi kubeczkami. Na ciasto wyłożyć połowę ciasta i łyżkę dżemu. Przykryj pozostałym ciastem. 3. W piekarniku nagrzanym do 200 stopni piec przez 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Weź udział w kolacji!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *