jogurtowe muffinki – lista składników:
- jogurt
- jabłka
- cukier 1/2 szklanki
- jajko
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki
- rzepakowy
- mąka
- olej
- soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
- płatki migdałów
- mielony cynamon
jogurtowe muffinki Jak przygotować:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Ciasteczka jogurtowe z jabłkami, cynamonem i migdałami Przygotuj trzy dania: Do jednego z nich dodaj cukier, mąkę, proszek do pieczenia i pop. Mieszamy. Obrane jabłka wymieszać z cynamonem i płatkami migdałów i pokroić w drobną kostkę. Do ostatniej miski włóż wszystkie mokre składniki: jajko, jogurt naturalny i olej. Po wymieszaniu przenieś je do miski z mąką i cukrem. Mieszaj, aż wszystko dookoła się połączy. Dodaj jabłka i ponownie wymieszaj. Umieść odtwarzacz na patelni do ciastek wyłożonej papilotkami. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj komentarz