Jak zrobić Jogurtowe muffinki z jabłkiem,cynamonem i migdałem

jogurtowe muffinki – lista składników:

  • jogurt
  • jabłka
  • cukier 1/2 szklanki
  • jajko
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • rzepakowy
  • mąka
  • olej
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
  • płatki migdałów
  • mielony cynamon

jogurtowe muffinki Jak przygotować:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Ciasteczka jogurtowe z jabłkami, cynamonem i migdałami Przygotuj trzy dania: Do jednego z nich dodaj cukier, mąkę, proszek do pieczenia i pop. Mieszamy. Obrane jabłka wymieszać z cynamonem i płatkami migdałów i pokroić w drobną kostkę. Do ostatniej miski włóż wszystkie mokre składniki: jajko, jogurt naturalny i olej. Po wymieszaniu przenieś je do miski z mąką i cukrem. Mieszaj, aż wszystko dookoła się połączy. Dodaj jabłka i ponownie wymieszaj. Umieść odtwarzacz na patelni do ciastek wyłożonej papilotkami. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *