Jak zrobić Jesienne muffinki z dynią

Szybkie, proste i pysze.

jesienne muffinki – lista składników:

  • mleko, 1/2 szklanki
  • cynamon, 1/2 łyżeczki
  • cukier, 6 łyżek
  • rodzynki, 1/2 szklanki
  • cukier waniliowy, 1
  • mąka, 1 i ½ szklanki
  • sól, 1/2 łyżeczki
  • margaryna, 1/2 kostki
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • purre z dyni, 1 szklanka
  • jajo, 1

jesienne muffinki Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: naleśniki z fetą i szpinakiem

Umieść dużą blachę do pieczenia wyłożoną folią aluminiową w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza. Po wypłukaniu z dyni należy usunąć pestki, a całą ćwiartkę lub przekrojony środek włożyć do pieca bez skóry. Dynia powinna piec się około 60 minut. Po 40 minutach upewnij się, że skórka dyni się nie spaliła i jest nadal miękka. Dynię należy wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Wyeliminuj skórę i wymieszaj tkankę w blenderze, gdy ostygnie, aby zrobić mus. 2 Wymieszaj ze sobą mokre i suche mocowania. Skonsoliduj wszystko w jedną masę. Nabierz biszkopt do foremek na herbatniki, kładąc je na talerzu (¾). kształt) i podgrzewać przez 20 minut w 200 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *