Szybkie, proste i pysze.
jesienne muffinki – lista składników:
- mleko, 1/2 szklanki
- cynamon, 1/2 łyżeczki
- cukier, 6 łyżek
- rodzynki, 1/2 szklanki
- cukier waniliowy, 1
- mąka, 1 i ½ szklanki
- sól, 1/2 łyżeczki
- margaryna, 1/2 kostki
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- purre z dyni, 1 szklanka
- jajo, 1
jesienne muffinki Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: naleśniki z fetą i szpinakiem
Umieść dużą blachę do pieczenia wyłożoną folią aluminiową w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza. Po wypłukaniu z dyni należy usunąć pestki, a całą ćwiartkę lub przekrojony środek włożyć do pieca bez skóry. Dynia powinna piec się około 60 minut. Po 40 minutach upewnij się, że skórka dyni się nie spaliła i jest nadal miękka. Dynię należy wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Wyeliminuj skórę i wymieszaj tkankę w blenderze, gdy ostygnie, aby zrobić mus. 2 Wymieszaj ze sobą mokre i suche mocowania. Skonsoliduj wszystko w jedną masę. Nabierz biszkopt do foremek na herbatniki, kładąc je na talerzu (¾). kształt) i podgrzewać przez 20 minut w 200 stopniach.
Dodaj komentarz