Jak zrobić Gofry z mlekiem kokosowym

gofry z mlekiem kokosowym – składniki:

  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 150 ml mleka
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 ml mleka
  • 200 ml wody
  • 1 łyżka masła
  • 10 dag masła
  • 2 szkl mąki

gofry z mlekiem kokosowym Jak przygotować

Zobacz również: inny przepis

Wafle na mleku kokosowym Przygotuj śmietankę kokosową i masło i pozwól im ostygnąć. Oddziel żółtka od białek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Mąkę, proszek do pieczenia i sodę mieszamy razem. Z żółtkami połączyć cukier waniliowy i cukier puder. Zmiksuj mleko, wodę i ostudzoną margarynę. Dokładnie wymieszaj przed dodaniem przefiltrowanej mąki. Delikatnie połączyć z pianką. W gorącej gofrownicy upiecz ciasto na złoty kolor. ostudzone po upieczeniu na metalowej podstawce.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *