gofry pizzowe – składniki:
- 10 dag polędwicy lub szynki
- pieprz
- 250 ml mleka
- 1 pieczarka
- 15 dag mąki
- 2 jajka
- sól
- 2 łyżeczki koncentratu
- 2 łyżki roztopionej margaryny
- 10 dag sera
- przyprawa do pizzy
gofry pizzowe Przygotowanie:
Zobacz również: babeczki jogurtowe z dżemem
Wafle do pizzy Ewy zagotować, mleko, rozpuszczoną margarynę, żółtka, klej pomidorowy i mąkę. Zostaw na piętnaście minut. Szynkę należy jednocześnie pokroić w drobną kostkę. Ser cheddar i pieczarki ścieramy na tarce o małym przekroju. Do ciasta należy dodać hot doga, cheddar, pieczarki i aromaty. Dodaj białka do ciasta po ubiciu na sztywną pianę. Połącz wszystko bezbłędnie. Do przygotowania naszych gofrów używamy nasmarowanej gofrownicy.
Dodaj komentarz