pyszna propozycja na śniadanie lub na deser – odkąd mam gofrownicę wymyślam różne kombinacje na gofry
gofry pełnoziarniste – składniki:
- 1 jajko,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ szkl. mąki graham,
- 1 łyżka cukru waniliowego,
- ½ szkl. mąki razowej,
- 50 ml oleju,
- 200 ml mleka,
- szczypta soli,
gofry pełnoziarniste Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inny przepis
1. Po ubiciu jajka z cukrem dodać olej, mleko, przesianą mąkę i mleko. Dodaj trochę wody, jeśli odtwarzacz jest zbyt gęsty. Za pomocą pędzla nałóż olej na smar gofrownicy. Po dokładnym nagrzaniu gofrownicy wlewamy trochę ciasta, zamykamy i pieczemy około 4-5 minut. Od tego momentu pozwalamy siatce ostygnąć. Podawać z dżemem, cukrem pudrem lub innymi smakołykami.
Dodaj komentarz