Jak zrobić Gofry na wytrawnie

Na śniadanie gofry, które potraktowałam jak kanapkę

gofry na wytrawnie – składniki:

  • * jajko – oddzielam żółto i wlewam do miski, z białka ubijam pianę
  • * sól
  • * 3/4 szklanki mleka wymieszanego z zimną wodą 1:1
  • * 3 – 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • * szczypta proszku do pieczenia

gofry na wytrawnie Przygotowanie:

Zobacz również: inny przepis

1. W pojemniku ubij żółtko z mlekiem i wodą. 2. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. 3. Delikatnie wymieszać po dodaniu piany. 4. Przy pomocy gofrownicy przygotuj całą mieszankę. Otwieram gofrownicę po upieczeniu gofrów i smaruję je serem pleśniowym. Gofry pozostają w ciepłej maszynie, mimo że nie zamykam gofrownicy, żeby cheddar prawie nie zmiękł. 5. Kiedy je wyjmuję, jem je z pomidorami i kiełbasą na wierzchu 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *