Pyszne domowe gofry z dodatkiem kakao. Puszyste i lekko chrupiące. Idealnie smakują z owocami i bitą śmietaną.
gofry kakaowe – składniki:
- 2 szklanki mleka,
- szczypta soli
- 2 szklanki mąki,
- 3 jajka,
- 2 czubate łyżeczki kakao,
- pół szklanki oleju,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- pół szklanki cukru,
gofry kakaowe Jak zrobić
A może spodoba Ci się także: wielkanocne ciasteczka
Posolić białka jaj podczas ubijania ich, aby wyeliminować wszelkie białka. Po dodaniu mleka i żółtek, stopniowo dodaje się olej, mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Podsumowując, delikatnie ubij białka. Używając ogromnej łyżki, opróżnij bijak do bardzo gorącej gofrownicy i delikatnie ją naoliwij. Przy mocy 75% przygotuj się na 7-8 minut. Skupiamy się wokół karty. Przynieś bitą śmietanę i produkty ekologiczne.
Dodaj komentarz