Jak zrobić Gofry kakaowe

Pyszne domowe gofry z dodatkiem kakao. Puszyste i lekko chrupiące. Idealnie smakują z owocami i bitą śmietaną.

gofry kakaowe – składniki:

  • 2 szklanki mleka,
  • szczypta soli
  • 2 szklanki mąki,
  • 3 jajka,
  • 2 czubate łyżeczki kakao,
  • pół szklanki oleju,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • pół szklanki cukru,

gofry kakaowe Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: wielkanocne ciasteczka

Posolić białka jaj podczas ubijania ich, aby wyeliminować wszelkie białka. Po dodaniu mleka i żółtek, stopniowo dodaje się olej, mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Podsumowując, delikatnie ubij białka. Używając ogromnej łyżki, opróżnij bijak do bardzo gorącej gofrownicy i delikatnie ją naoliwij. Przy mocy 75% przygotuj się na 7-8 minut. Skupiamy się wokół karty. Przynieś bitą śmietanę i produkty ekologiczne.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *