Jak zrobić Gofry budyniowe

Ostatnio często robię gofry, a to za sprawą mojej nowej gofrownicy. Dobra gofrownica to jednak podstawa. Gofry budyniowe powstały na śniadanie, dla najmłodszego w rodzinie. To taki szybki i łatwy przepis, nie potrzebujesz miksera i nie musisz ubijać osobno białek. Pyszne i chrupiące, bardzo smaczne. Wypróbowałam w zeszłym miesiącu już wiele przepisów na gofry, te trafiają na moją listę ulubionych.

gofry budyniowe – składniki:

  • 200 g mąki pszennej
  • 75 g cukru
  • cukier waniliowy do smaku
  • 250 ml mleka
  • 125 g masła
  • 50 g suchego budyniu z paczki
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 3 jajka

gofry budyniowe Przygotowanie:

Zobacz także: gofry na słono

1. Po wbiciu jajek do miski i krótkim ubiciu trzepaczką dodać cukry i dokładnie wymieszać. Do schłodzonej letniej margaryny i mleka dodać przesianą mąkę pszenną, proszek budyniowy i proszek do pieczenia. Aby pozbyć się ewentualnych grudek, dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Spalaj przez trzy do pięciu minut w gorącej gofrownicy. z zastrzeżeniem władzy producenta gofrów. Podawaj jeszcze ciepłe, posypane cukrem pudrem lub ulubionymi dekoracjami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *