Jak zrobić Gazowane babeczki z jeżynami

babeczki z jeżynami – składniki:

  • Na 22 sztuki dużych babeczek
  • 300 ml wody gazowanej
  • 25 dag świeżych jeżyn
  • 4 jajka
  • 2 łyżki nalewki porzeczkowej
  • 25 dag cukru trzcinowego brązowego
  • 50 g startej gorzkiej czekolady
  • 4 łyżki kakao
  • 200 ml oleju roślinnego
  • 40 dag mąki
  • 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • Polewa czekoladowa
  • Jeżyny

babeczki z jeżynami Przygotowanie:

Zobacz także: inny przepis

Błyszczące ciastka z jagodami Etap 1: Jajka ubijamy z cukrem na lekko puszystą masę. Ciasto: Połącz suche składniki w jednej misce: zmieloną ciemną czekoladę, proszek do pieczenia i mąkę kakaową. Rozbij jajka w innej misce, dodaj cukier i mieszaj, aż będą w pewnym stopniu puszyste.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *