Jak zrobić Fit gofry

Gofry w wersji fit szczególnie polecamy osobom będącym na diecie, które lubią tradycyjne gofry, jednocześnie dbając o linię unikają białej mąki i cukru. Zamiast tradycyjnej mąki pszennej dodaj jaglaną, a zwykły cukier zastąp ksylitolem, aby je nieco „odchudzić”. Dzięki pianie z białek i wodzie gazowanej, będą puszyste i delikatne. Gofry fit są lekkie i pożywne, w wersji na słodko możesz dodać do nich sezonowe warzywa i jogurt naturalny. Zobacz prosty przepis na fit gofry i komponuj je z ulubionymi, zdrowymi składnikami.

fit gofry – składniki:

  • Odrobina oleju rzepakowego do wysmarowania gofrownicy
  • Pół szklanki wody gazowanej
  • Pół szklanki mleka 1,5%
  • 2 jajka
  • 6 łyżek mąki jaglanej
  • Szczypta soli
  • 3 łyżeczki ksylitolu
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

fit gofry Jak zrobić:

Zobacz także: babeczki jogurtowe

Połącz mąkę i proszek do pieczenia całkowicie w misce. Dodaj cukier, maślankę, żółtka i tłuszcz. Zmiksuj wszystkie dekoracje absolutnie za pomocą blendera. Bezwzględnie konieczne jest mocne ubicie pozostałych białych. Używając drewnianej łyżki, delikatnie nałóż białka na nadmiar wafla. Podgrzej kawałek mięsa gracza w gofrownicy. Piec na złoty kolor, około dwóch do trzech minut. Umieść gorące gofry na wyjętej podstawce do grillowania, aby zapobiec ich zamoczeniu. Używanie domowego dżemu, bitej śmietany lub po prostu posypki z cukru pudru to świetne sposoby na prezentację.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *