muffinki z jabłkami i kruszonką – lista składników:
- 50 gram masła
- 170 gram cukru,
- 150 gram masła
- 4-5 jabłek
- 0,5 szklanki mleka
- 300 gram mąki
- 30 gram cukru kryształu
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 6 łyżek dyniowego puree,
- 75 gram mąki
- 3 jajka
- 1/5 łyżeczki sody,
muffinki z jabłkami i kruszonką Jak zrobić
Zobacz także: inny przepis
Herbatniki jabłkowo-dyniowe z kruszonką Etap 1: Połącz składniki na ciasto: Jabłka pokrój w trójwymiarowe kształty, a następnie obierz je ze skórki. Po roztopieniu masła odstawiamy do ostygnięcia. Ubij jajka w misce. Dodajemy do nich słodyczy. Całość zmiksuj mikserem na puszystą masę. Jajka ubić z mąką, specjalistami od chowu, dynią, mlekiem i margaryną. Aby połączyć składniki, ponownie zmiksuj.
Dodaj komentarz