Jak zrobić Domowe babeczki z budyniem

Kruche babeczki z budyniem to moje ulubione kruche ciastka z dzieciństwa. Do dziś pamiętam smak pysznego, kruchego ciastka i słodkiego budyniu. Kruche babeczki z budyniem powstały , gdyż pewnego dnia miałam zbyt dużo ciasta kruchego, które mi zostało po zrobieniu innego ciasta. Jak się okazało kruche babeczki z budyniem nie zabierają dużo czasu. Samo zrobienie i pieczenie zajęło mi w sumie około godziny. W efekcie cała moja rodzina zajadała się pysznymi domowymi babeczkami czym z najlepszych cukierni.

Składniki na domowe babeczki z budyniem:

  • budyń w proszku 45 g
  • mąka pszenna Typ 500 250 g
  • woda 100 ml
  • masło 125 g
  • cukier puder 100 g
  • żółtka 2 szt.

domowe babeczki z budyniem Jak przygotować

Zobacz także: ciasteczka z galaretką

Użyj kombinacji z margaryną, cukrem pudrem, mąką i żółtkami jaj. W lodowej skrzyni trzymaliśmy to przez trzydzieści minut. Radzimy sobie dobrze. Po wysmarowaniu masłem foremek na babeczki posyp bułką tartą. Z ciasta uformuj koła o takiej samej wielkości jak foremki. Używamy ciasta do przykrycia formy. Dodaj wodę do gotowego puddingu w proszku. Mieszaj, aż mieszanina będzie gęsta. W każdej babeczce powinna znajdować się łyżeczka budyniu. Na wierzchu budyniu ułóż koła wycięte z nadmiaru ciasta, które są tej samej wielkości co foremki. Trzymamy się granic. Na 15-20 minut ustaw babeczki na grillu rozgrzanym do 180 stopni. Ciasto powinno się zarumienić. rośniemy. Możemy posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *