muffinki z piankami – lista składników:
- 140g cukru muscovado
- 125ml oleju
- pestek
- 100g mąki
- 50g kakao
- opakowanie pianek
- 3 łyżki mleka
- 50 g groszków z czekolady mlecznej (firmy Decomorreno)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- winogron
- 3 jajka
muffinki z piankami Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inny przepis
Biszkopty czekoladowe z pianką marshmallow Rozgrzej kuchenkę do 180 stopni Celsjusza. Połącz cukier, mąkę, kakao i proszek do pieczenia w misce. W kolejnej misce skonsoliduj olej, jajka i mleko. Następnie w tym momencie całkowicie skonsoliduj suche mocowania. Dodaj kilka groszków czekoladowych i niewielką ilość ciasta do foremek na babeczki w formie na muffiny. Napełnij pozostałe filiżanki do 1/3 wysokości ciastem. Podgrzewaj około dwudziestu minut. Po wyjęciu pozostaw do ostygnięcia. Połóż dwie lub trzy pianki marshmallow na wierzchu każdej bułki po przekrojeniu ich na pół. Pianki marshmallow upiekłam tuż przed podaniem z bitą śmietaną ustawioną na kuchence gazowej, aż lekko się zarumieniły.
Dodaj komentarz