Jak zrobić Czekoladowe muffinki z galaretką

muffinki z galaretką – składniki:

  • tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej
  • 120g cukru pudru
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 kostki masła
  • 200g mąki
  • 0,5 szklanki mleka
  • dowolna galaretka
  • 1 jajo
  • bułka
  • tarta

muffinki z galaretką Przygotowanie:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Herbatniki czekoladowe z dżemem w środku Robimy dżem. Poluzuj pastę i poczekaj, aż ostygnie. Podobnie jak w przypadku babeczek, mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia zazwyczaj łączy się w jednej misce. W innej misce wymieszaj zepsutą pastę, jajko i mleko. Połącz suche i płynne składniki. Dodaj roztopioną czekoladę do naszego ciasta. Umieść ciasto w otworach na blasze do pieczenia posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wypełnij otwory w większości tak, aby babeczki nie były zbyt wysokie. Podgrzewać przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Trzymaj babeczki w opakowaniu, aż ostygną. Odetnij kapelusze z herbatników. Z galaretki należy wyciąć kółka. Dżem rozsmarować na babeczkach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *