Jak zrobić Czekoladowe kruche ciasteczka

Szybkie, proste a jakże pyszne 🙂 Idealny czekoladowy smak. Polecam robić z podwojonych składników bo znikają w mgnieniu oka.

Składniki na czekoladowe kruche ciasteczka:

  • – 1 jajko
  • – 1 szklanka mąki pszennej
  • – 1/4 szklanki kakao
  • – 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
  • – 120 g masła
  • – 1/2 szklanki cukru pudru

czekoladowe kruche ciasteczka Jak zrobić:

Zobacz również: inna receptura

1. Po upłynnieniu cukru pudru i margaryny dodać obie mąki, kakao i jajko. Wykorzystaj wszystko, aż uzyskasz jednorodną masę. Ciasto powinno być wilgotne, ale nie kleić się do rąk. 2. Tak przygotowane ciasto należy schłodzić przez godzinę w plastikowej torbie. Następnie dzielimy go na sekcje i kładziemy na stołach. Po rozwałkowaniu na grubość 5 mm pokroić w dowolne kształty. 3. Przez około dziesięć minut podgrzewaj gorącym powietrzem do 160 stopni. około 15 minut na kuchence gazowej bez konwekcji.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *