Jak zrobić Czekoladowe babeczki z wiśniami

Wiśnie i czekolada tworzą zgrany duet. Dziś zapraszam na ich połączenie w muffinkowej odsłonie. Skoro muffinki to na pewno praca pójdzie nam szybko i łatwo:). Można użyć mrożonych wiśni.

Składniki na czekoladowe babeczki z wiśniami:

  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka L
  • 1/2 szklanki jogurtu, u mnie grecki
  • 125g masła
  • 1/4 szklanki kakao
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2/3 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 szklanka wiśni bez pestek (jeśli mrożone, wtedy 1,5 szklanki)
  • 100g gorzkiej czekolady

czekoladowe babeczki z wiśniami Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *