czekoladowe babeczki z budyniem – lista składników:
- 80 g gorzkiej czekolady
- pszennej
- 3 średniej wielkości jajka
- 150 g brązowego cukru
- 20 g kakao
- 185 g masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 225 g mąki
- 1 opakowanie budyniu czekoladowego ( słodki kubek )
czekoladowe babeczki z budyniem Jak przygotować
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Babeczki z budyniem z czekolady Budyń przygotowujemy według receptury grupy, ale zamiast wody zalewamy go spienionym mlekiem. Rozprowadzamy do ostygnięcia. Rozpuść mniejsze kawałki gorzkiej czekolady, umieszczając je w kąpieli wodnej. Gdy stanie się płynny, odstaw go na bok, aby ostygł. Suche składniki, takie jak mąka pszenna, kakao, proszek do pieczenia i szczypta soli, należy przecedzić do miski. Ziarnisty cukier w odcieniu jest używany do ucierania kruchej margaryny. Od tego momentu dodawaj po kolei każde jajko, upewniając się, że następne zostanie dodane dopiero po skonsolidowaniu pierwszego. Teraz stopniowo dodawaj kakao, proszek do pieczenia, przesączoną mąkę i szczyptę soli. Kiedy wszystko się ze sobą połączy, dodać połamaną czekoladę, która ostygła i się rozpuściła. Wszystko dokładnie połączyć. Forma powinna być pełna babeczek. Na każdą babeczkę powinno być pół łyżki ciasta. W łyżce ciasta umieszczono łyżeczkę schłodzonego budyniu czekoladowego. Babeczki w tej kolejności należy podgrzewać przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni. W tej paczce jest 18 babeczek.
Dodaj komentarz