muffinki majonezowe – lista składników:
- Składnik na masę:
- rum – 6 łyżek,
- soda – 2 łyżeczki
- kakao
- budyń waniliowy – 2 opakowania,
- sok marchwiowo-pomarańczowy przecierowy – 1/2 l
- mleko
- cukier – 6 łyżek
- masło
- cukier – 1,5 szklanki,
- majonez – 3/4 szklanki,
- Składniki na ciasto:
- mąka
muffinki majonezowe Jak zrobić:
Zobacz także: inna ciekawa recepturka
Ciasteczka z ciemnym majonezem i kremem pomarańczowym Dołącz do cukru, mleka i majonezu. Po wymieszaniu dodać rum, a następnie kakao. mieszać. Weź kilka łyżek mieszanki i oddziel w nich sodę, a chwilę później dodaj do masy majonezowej. Jeszcze raz zmiksuj przed dodaniem mąki. Napełnij foremki na muffinki wyłożone papierem do 3/4 wysokości. Pieczemy w 170 stopniach około 25 minut. Ustaw krem. Sok pomarańczowy wyciskany z bąbelkami marchwi za 400 mililitrów. Budyń podzielić na 100 mililitrów. Włóż budyń do gotującego się soku, aby go ugotować. Delikatną margarynę połączyć ze schłodzoną masą. Stopniowo dodawaj pastę, uważając, aby masa się nie zepsuła. Po przygotowaniu kremu odstawić do ostygnięcia. Schłodzone biszkopty w dowolny sposób rozjaśnij kremem.
Dodaj komentarz