Składniki na muffinki z orzechami włoskimi:
- 280g mąki
- 2 jajka
- 2 łyżeczki cynamonu
- 8 łyżek orzechów
- szczypta soli
- 140g białego cukru
- włoskich
- pszennej
- 85g margaryny
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka (250ml) mleka
muffinki z orzechami włoskimi Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: kruche ciasteczka migdałowe
Cynamonowe bułeczki z orzechami włoskimi Rozłóż margarynę w naczyniu przed włożeniem go na kilka chwil do lodówki, aby się schłodziło. Ubij jajka i mleko w schłodzoną, połamaną margarynę, aby wszystko się połączyło. Wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon i szczyptę soli w drugiej misce. Powstałe sypkie produkty wymieszać ręcznie z połączonymi płynnymi składnikami. Wymieszaną masę jeszcze surowego ciasta muffinowego połączyć z lekko pokruszonymi orzechami włoskimi. Papierowe kubki powinny być używane do wyłożenia małego naczynia do pieczenia bułek. Do wypełnienia każdego papierowego kształtu należy użyć chrupiącego ciasta doprawionego cynamonem i orzechami pekan. Muffiny piecz przez 20 do 25 minut na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nagrzanej do 180 stopni.
Dodaj komentarz