Jak zrobić Cynamonowe mini muffinki z orzechami włoskimi

Składniki na muffinki z orzechami włoskimi:

  • 280g mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 8 łyżek orzechów
  • szczypta soli
  • 140g białego cukru
  • włoskich
  • pszennej
  • 85g margaryny
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka (250ml) mleka

muffinki z orzechami włoskimi Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: kruche ciasteczka migdałowe

Cynamonowe bułeczki z orzechami włoskimi Rozłóż margarynę w naczyniu przed włożeniem go na kilka chwil do lodówki, aby się schłodziło. Ubij jajka i mleko w schłodzoną, połamaną margarynę, aby wszystko się połączyło. Wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon i szczyptę soli w drugiej misce. Powstałe sypkie produkty wymieszać ręcznie z połączonymi płynnymi składnikami. Wymieszaną masę jeszcze surowego ciasta muffinowego połączyć z lekko pokruszonymi orzechami włoskimi. Papierowe kubki powinny być używane do wyłożenia małego naczynia do pieczenia bułek. Do wypełnienia każdego papierowego kształtu należy użyć chrupiącego ciasta doprawionego cynamonem i orzechami pekan. Muffiny piecz przez 20 do 25 minut na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nagrzanej do 180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *