Jak zrobić Ciasteczka owsiane z orzechami i czekoladą

Składniki na ciasteczka owsiane z orzechami i czekoladą:

  • pszennej
  • 1,5 szkl. pokrojonych orzechów
  • szczypta soli
  • 1,5 szkl rodzynek
  • 50 g cukru waniliowego
  • 450 g miękkiego masła lub margaryny
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 280 g cukru trzcinowego
  • 3 jajka
  • 90 g cukru pudru
  • 300 g groszków czekoladowych
  • 3 szkl. płatków
  • 3 szkl. mąki
  • owsianych

ciasteczka owsiane z orzechami i czekoladą Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Owsiane smakołyki z czekoladą, orzechami i margaryną Połącz cukry i delikatną pastę lub margarynę w wysokim naczyniu. Połącz mocowania jak jedno za pomocą trzepaczki. Każde jajko dodaje się po kolei. W momencie, gdy przeszłość łączy się z masą, każdy później. Następnie należy dodać przesączoną mąkę i proszek do pieczenia. Mieszaj płatki owsiane w gotową kombinację przez jakiś czas. Dodaj krople czekolady, rodzynki i orzechy włoskie. Połącz wszystko dobrze. Uformuj kulkę z mieszanki i połóż ją na powierzchni roboczej. Foremki należy schłodzić przez 30 minut. Z małych kawałków schłodzonego ciasta formować kulki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wygładzamy. W 150 stopniach piec około 20 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *