Jak zrobić Ciasteczka anyżowe

Rewelacyjne
kokosowe ciasteczka
z dwóch składników! Proste do przygotowania, bez cukru, mocno
kokosowe
i lekko bananowe. Moje dzieci oszalały na punkcie kokosowych ciasteczek, Tobie spodobają się ze względu na prostotę przygotowania.
W ten sposób robiłam już
kokosanki
, ale przyznam Ci, że w formie płaskich, chrupiących ciasteczek są lepsze i mniej bananowe (co wiem, że niektórym przeszkadzało). Rewelacyjne kokosowe ciasteczka z dwóch składników! Pyszna i zdrowa propozycja na podwieczorek. Uwielbiam ryż na mleku, a jeszcze podany z takimi dodatkami to już kocham. Teraz truskawki są wyjątkowo pyszne i słodkie i takie pachnące. Do deseru podałam pyszne zbożowo-kokosowe ciasteczka i posypałam wiórkami kokosowymi. Z tej receptury wychodzi 4 spore porcje. Jeśli lubicie to zróbcie koniecznie. Pysznego podwieczorku. Do deseru podałam pyszne zbożowo-kokosowe ciasteczka i posypałam wiórkami kokosowymi. A oto ulepszona nieco wersja moich ciastek z cukrem, bardzo lubię kokos więc postanowiłam zrobić kokosowe ciasteczka . Jedna, taka jak w przepisie, to tradycyjne kruche ciasteczka anyżowe. Te wykonane a la beziki to włoskie ciasteczka anyżowe, które są wyśmienite i zupełnie inne w smaku.

ciasteczka anyżowe – składniki:

  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej,
  • 1/2 szklanki cukru brązowego,
  • kostka margaryny
  • 3-4 żółtka,
  • duża szczypta sproszkowanego anyżu,
  • 250 g.mąki pszennej tortowej,
  • kartonik śmietanki 30%,
  • arkusz pergaminu na blachę.
  • cukier waniliowy,

ciasteczka anyżowe Jak przygotować

Zobacz także: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *