Pyszne , chrupiące gofry z pizzowymi dodatkami.
gofry na ostro – lista składników:
- Papryka czerwona, 1 szt
- olej, 1 łyżka
- Natka pietruszki, 1 łyżka
- mąka, 1 szklanka
- sól, 1 szczypta
- kukurydza, 50 g
- salami, 10 dag
- ser żółty, 100 g
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- chili, 1 szczypta
- jajko, 1 szt
- mleko, 0,5 szklanki
gofry na ostro Jak przygotować:
Zobacz również: inny przepis
Dokładnie wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól, gulasz i olej w misce. W innej misce skonsoliduj mleko i jajko. Łączymy mocowania suche i mokre w jedno. Po oczyszczeniu papryki pokrój ją w solidne kształty. Salami podzieliliśmy. 2 Natkę pietruszki drobno posiekać. Przenieś kukurydzę ze słonej wody. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dokładnie wymieszaj wszystkie warzywa, ser i salami w cieście. Gofrownica jest w pełni wykorzystana! Pamiętaj, że charakter gofrów zależy zazwyczaj od jakości gofrownicy!) Podziel ciasto na porcje i smaż na średnim ogniu przez 8 do 10 minut. Około. Otwórz gofrownicę na kilka chwil, dwie minuty, zanim system śpiewu się skończy! Przywracamy urządzenie do jego najbardziej skandalicznej temperatury przed każdym powstałym gofrem! Ciepły, porównywalny do ketchupu!
Dodaj komentarz