Jak zrobić Chrupiące gofry na oleju rzepakowym

gofry na oleju – składniki:

  • 1 szklanka wody (może być gazowana)
  • 4 szklanki mąki
  • dodatki: u mnie bita śmietana ( ok 700 ml śmietanki 30%) oraz owoce-truskawki i winogrona
  • szczypta soli
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka oleju
  • rzepakowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2-3 jajka

gofry na oleju Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Gofrownica wykonana jest z gofrów pokrytych olejem rzepakowym. W misce połącz olej, wodę i mleko. Następnie za pomocą miksera dokładnie wymieszaj jajka, cukier i szczyptę soli. Następnie połącz mąkę i proszek do pieczenia w jedną całość w tym momencie. Wymieszaj wszystko razem, aby upewnić się, że mocowania przylegają do siebie i nie ma nierówności. Gracz powinien powoli spływać z łyżki pomimo gęstej konsystencji. W tym momencie rozgrzej gofrownicę, aby przygotować gofry. Ponieważ to zależy od sprzętu, nie daję czasu. Zjedz gofry z wszystkim, co dodałeś po ostygnięciu. Posiadam godną uwagi mieszankę pokarmów wyhodowanych z mielonej śmietany. Moja gofrownica upiecze 12 gofrów z dostarczonych składników.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *