Pyszne i delikatne gofry na śniadanie i na podwieczorek.
Składniki na gofry na mące kukurydzianej:
- 2 łyżki cukru,
- 1 3/4 szklanki maślanki,
- Składniki :
- 1 1/2 szklanki mąki kukurydzianej,
- 2 jajka L,
- 1 płaska łyżeczki proszku do pieczenia,
- 80g roztopionego masła.
- 1 szklanka mąki pszennej,
gofry na mące kukurydzianej Jak zrobić
Zobacz koniecznie: inny przepis
1. Przygotowanie: Wlej maślankę z miski. Dodaj cukier po ubiciu jajek i dodaniu masła. Dokładnie wymieszać. Dodaj proszek do pieczenia, mąkę pszenną i mąkę kukurydzianą. Zmiksuj całkowicie. Odpowiednią ilość ciasta należy wylać na płytę grzewczą gofrownicy. Po zamknięciu pokrywy podgrzewać przez około 4-5 minut. Do schłodzenia gofrów należy użyć drucianej podstawki. Uwaga do redaktora: loadWidget(„holder”) duplikat pp-waffle-general kompartment’, mają: ’ „, slug: „, https://burdaffi.burdadigital.pl skopiuj wyrażenie „pp-waffle-comprehensive”
Dodaj komentarz