Jak zrobić Chrupiące gofry na mące kukurydzianej

Pyszne i delikatne gofry na śniadanie i na podwieczorek.

Składniki na gofry na mące kukurydzianej:

  • 2 łyżki cukru,
  • 1 3/4 szklanki maślanki,
  • Składniki :
  • 1 1/2 szklanki mąki kukurydzianej,
  • 2 jajka L,
  • 1 płaska łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 80g roztopionego masła.
  • 1 szklanka mąki pszennej,

gofry na mące kukurydzianej Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inny przepis

1. Przygotowanie: Wlej maślankę z miski. Dodaj cukier po ubiciu jajek i dodaniu masła. Dokładnie wymieszać. Dodaj proszek do pieczenia, mąkę pszenną i mąkę kukurydzianą. Zmiksuj całkowicie. Odpowiednią ilość ciasta należy wylać na płytę grzewczą gofrownicy. Po zamknięciu pokrywy podgrzewać przez około 4-5 minut. Do schłodzenia gofrów należy użyć drucianej podstawki. Uwaga do redaktora: loadWidget(„holder”) duplikat pp-waffle-general kompartment’, mają: ’ „, slug: „, https://burdaffi.burdadigital.pl skopiuj wyrażenie „pp-waffle-comprehensive”


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *