Składniki na budyniowe babeczki:
- 1/2 szkl. oleju w temperaturze pokojowej
- 1 szkl. mleka
- 200 g miękkiego masła
- 4 łyżki mleka
- 1 duże jajko
- 1 szkl. cukru pudru (lub mniej)
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 opakowanie (40 g) budyniu czekoladowego (proszek!)
- ekstrakt waniliowy
- 1,5 szkl. mąki
- pszennej
- 1/2 szkl. cukru
- 1-2 łyżki kakao
budyniowe babeczki Jak przygotować
Zobacz również: inny przepis
Ciasto z budyniowymi babeczkami i czekoladowymi kuleczkami Zmiksuj suche składniki i ubij mokre w innej misce. Dołącz je do suchych. Górne wkładki do ciastek do 34 miejsca pełne za pomocą pałkarza. W każdym umieść po jednej czekoladowej kulce. Babeczki należy piec 20-25 minut w 180 stopniach. Po tym czasie wyjąć i pozwolić mu ostygnąć. Krem kakaowy Cukier puder, kakao i margarynę utrzeć na gładką masę. Na koniec ubijania dodać koncentrat i mleko, wymieszać. Dodaj czekoladowe i śmietankowe kulki do babeczek, gdy ostygną. Ciesz się posiłkiem!
Dodaj komentarz