Jak zrobić Budyniowe babeczki z czekoladowymi kulkami

Składniki na budyniowe babeczki:

  • 1/2 szkl. oleju w temperaturze pokojowej
  • 1 szkl. mleka
  • 200 g miękkiego masła
  • 4 łyżki mleka
  • 1 duże jajko
  • 1 szkl. cukru pudru (lub mniej)
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie (40 g) budyniu czekoladowego (proszek!)
  • ekstrakt waniliowy
  • 1,5 szkl. mąki
  • pszennej
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1-2 łyżki kakao

budyniowe babeczki Jak przygotować

Zobacz również: inny przepis

Ciasto z budyniowymi babeczkami i czekoladowymi kuleczkami Zmiksuj suche składniki i ubij mokre w innej misce. Dołącz je do suchych. Górne wkładki do ciastek do 34 miejsca pełne za pomocą pałkarza. W każdym umieść po jednej czekoladowej kulce. Babeczki należy piec 20-25 minut w 180 stopniach. Po tym czasie wyjąć i pozwolić mu ostygnąć. Krem kakaowy Cukier puder, kakao i margarynę utrzeć na gładką masę. Na koniec ubijania dodać koncentrat i mleko, wymieszać. Dodaj czekoladowe i śmietankowe kulki do babeczek, gdy ostygną. Ciesz się posiłkiem!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *