bezowe babeczki – składniki:
- 1 tabliczka czekolady gorzkiej lub mlecznej
- 1 opakowanie gotowych spodów babeczkowych
- 1 puszka słodzonego mleka
- 1 opakowanie małych bez
bezowe babeczki Jak przygotować:
Zobacz także: naleśniki z odżywką białkową
1. Babeczki z bezowym wierzchem Pokrój puszkę w najwyższym punkcie widelcem lub nożem. Następnie puszkę należy umieścić w rondlu z 1/3 wody. W niskiej temperaturze gotuj ulepszone skonsolidowane mleko przez półtorej godziny, aż utworzy jednorodną masę krówkową. Wymieszaj skoordynowane nadzienie łyżką po zabiciu wierzchu. 2. Gdy babeczki będą gotowe, nałóż masę krówkową na dno. Ostrożnie ułóż bezy na wierzchu nieskonsolidowanej masy i delikatnie dociśnij je tak, aby babeczki przylegały do dna. Zmiękcz czekoladę w garnuszku. Babeczki mogą stać się lepsze, gdy ostygną.
Dodaj komentarz