Jak zrobić Bezglutenowe gofry na jogurcie

Zapraszam na smakowite gofry bezglutenowe na słodko. Gofry wychodzą chrupiące na zewnątrz i puszyste oraz delikatne w środku. Gofry posłodziłam miodem lipowym dzięki czemu nabrały słodkości oraz lekkiego aromatu miodowego. Gofry polecam na słodkie śniadanie lub podwieczorek.

gofry na jogurcie – lista składników:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki miodu lipowego
  • 1,5 szkl mąki ryżowej
  • 250 g jogurtu waniliowego
  • 1 jajko

gofry na jogurcie Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: gofry pełnoziarniste

1. W misce połącz jogurt, olej, miód i jajko. Następnie dodaj mąkę ryżową i proszek do pieczenia, aż nie pozostaną żadne nierówności. Opróżnij segmenty odtwarzacza do nagrzewającej się gofrownicy, a następnie przygotuj smażone gofry.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *