Jak zrobić Bardzo kruche ciasteczka kawowe

Te ciasteczka są wprost niewiarygodnie kruche, po prostu: rozpływają się w ustach. Są mocno kawowe. Niezbyt słodkie, więc można je dodatkowo oprószyć cukrem pudrem. Przygotowuje się je w kilka minut, pieczenie zajmuje niecałe pół godzinki.

Składniki na kruche ciasteczka kawowe:

  • szczypta soli
  • 200 g. miękkiego masła
  • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 3 łyżki kakao
  • Składniki na ok. 20-25 sztuk:
  • 225 g. mąki pszennej (można użyć razowej)
  • 75 g. ciemnego cukru (użyłam dark muscovado, może być cukier trzcinowy)
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki cynamonu

kruche ciasteczka kawowe Jak przygotować

Zobacz również: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *