Delikatnie słodkie, mocno bananowe babeczki z czekoladą i wiórkami kokosowymi. Idealne na deser czy też przekąskę w szkole lub w pracy.
bananowe babeczki z czekoladą – składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50g. roztopionego masła
- 1/2 szklanki wiórek kokosowych
- 2 łyżki cukru
- 4 dojrzałe banany
- 3 jajka
- ( na 7 babeczek)
- 100g. mleka
bananowe babeczki z czekoladą Jak zrobić:
Zobacz także: inna receptura
1. Pokrój banany na dodatkowe, skromne kawałki i umieść je w komorze blendera lub w wysokiej misce. Do mleka dodać cukier i rozpuszczoną margarynę. Wymieszaj wszystko razem. 2. Dodaj jajka, ubijając je, do masy bananowej. Dodaj pop do pieczenia i mąkę. Dokładnie wymieszaj, aby połączyć mocowania. 3. Masa powinna wypełnić wysmarowane masłem foremki do babeczek do 3/4 wysokości. Czekoladę drobno siekamy. Wierzch babeczek można udekorować czekoladą i wiórkami kokosowymi. 4. Piecz wykałaczkę przez około 45 minut lub do jej wyschnięcia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj komentarz