Jak zrobić Bananowe babeczki z czekoladą i wiórkami kokosowymi

Delikatnie słodkie, mocno bananowe babeczki z czekoladą i wiórkami kokosowymi. Idealne na deser czy też przekąskę w szkole lub w pracy.

bananowe babeczki z czekoladą – składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50g. roztopionego masła
  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych
  • 2 łyżki cukru
  • 4 dojrzałe banany
  • 3 jajka
  • ( na 7 babeczek)
  • 100g. mleka

bananowe babeczki z czekoladą Jak zrobić:

Zobacz także: inna receptura

1. Pokrój banany na dodatkowe, skromne kawałki i umieść je w komorze blendera lub w wysokiej misce. Do mleka dodać cukier i rozpuszczoną margarynę. Wymieszaj wszystko razem. 2. Dodaj jajka, ubijając je, do masy bananowej. Dodaj pop do pieczenia i mąkę. Dokładnie wymieszaj, aby połączyć mocowania. 3. Masa powinna wypełnić wysmarowane masłem foremki do babeczek do 3/4 wysokości. Czekoladę drobno siekamy. Wierzch babeczek można udekorować czekoladą i wiórkami kokosowymi. 4. Piecz wykałaczkę przez około 45 minut lub do jej wyschnięcia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *