Jak zrobić Babeczki z szynką

Sprawdzony przepis na „Babeczki z szynką”

babeczki z szynką – lista składników:

  • 250 g szynki
  • żółty ser do posypania
  • cukinia
  • łyżka oliwy
  • pół szklanki mleka
  • kilka różyczek brokułów
  • cebula
  • 2 łyżki pietruszki
  • szklanka makaronu
  • marchewka
  • olej
  • 5 jajek

babeczki z szynką Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Po ugotowaniu pozwól makaronowi nieco ostygnąć. Na patelni rozgrzej olej i dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Smaż marchewki i cukinię przez dwie minuty. Trzymaj warzywa w naczyniu przez około 10 minut, aż staną się miękkie. 3 sekundy). Połącz z makaronem. 2 Dodaj makaron, posiekaną szynkę, pietruszkę i ser cheddar do mieszanki mleczno-jajecznej. Dodać masę makaronową po nalaniu oliwy z oliwek do formy na muffinki lub do zagłębień foremek. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Podawać z ugotowanymi brokułami. 3 Czas przygotowania: Koszt porcji: 50 minut, 160 kilokalorii, 2,30 zł, dla ośmiu osób Źródło: Olivia


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *