Jak zrobić Babeczki z ricottą i mascarpone

Smakują naprawdę wyśmienicie i szybko znikają z talerza.

Składniki na babeczki z ricottą:

  • łyżeczka suszonego tymianku
  • 250 g serka mascarpone
  • pieprz
  • 250 g serka ricotty
  • opakowanie gotowego spodu na pizzę
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 2 jajka
  • sól
  • szczyptę gałki muszkatołowej

babeczki z ricottą Jak przygotować:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

1. Wytnij z ciasta 12 kółek szklanką o średnicy 8 cm. Po wysmarowaniu masłem formy na babeczki wyłożyć wyciętymi krążkami ciasta. 2. Sery wymieszać w misce z jajkami, dodać tymianek, gałkę muszkatołową i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wypełnij foremki przygotowaną wcześniej masą. Na wierzchu ułóż plastry pomidora. Całość pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *