Jak zrobić Babeczki z migdałami

Składniki na babeczki z migdałami:

  • białka 1 szt
  • likier śmietankowy 1/2 kieliszka
  • migdały
  • cynamon
  • cukier 1/2 szklanki
  • cytryna
  • cukier puder 1 szklanka
  • masło
  • manna
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • posypka do dekoracji 1 opak
  • kasza
  • lukier w tubce, czerwony 1 opak
  • jajka

babeczki z migdałami Jak przygotować:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Migdałowe muffiny Połącz cukier i masło w misce miksera, aż będą jednorodne. Miksuj jajka, ciągle dodając je do masy. Suche składniki wymieszać razem: migdały, cynamon, proszek do pieczenia i kaszę mannę Dodawać stopniowo do masy następną mieszankę i dokładnie wymieszać. Dodaje się sok z cytryny i likier śmietankowy. Za pomocą pędzla olejowego wysmaruj foremki na babeczki i posyp je bułką tartą. Umieść odtwarzacz prawie w całości w każdym miejscu na talerz. Babeczki podgrzewać przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do około 180 stopni. Przed podaniem pozwól babeczkom ostygnąć. Aby zrobić biały lukier, ubij jedno białko z jedną szklanką cukru pudru, a następnie dodaj sok z jednej cytryny. Wykończ babeczki w dowolny sposób lukrem i posyp posypką.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *