Składniki na babeczki z migdałami:
- białka 1 szt
- likier śmietankowy 1/2 kieliszka
- migdały
- cynamon
- cukier 1/2 szklanki
- cytryna
- cukier puder 1 szklanka
- masło
- manna
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki
- posypka do dekoracji 1 opak
- kasza
- lukier w tubce, czerwony 1 opak
- jajka
babeczki z migdałami Jak przygotować:
Zobacz także: inna ciekawa recepturka
Migdałowe muffiny Połącz cukier i masło w misce miksera, aż będą jednorodne. Miksuj jajka, ciągle dodając je do masy. Suche składniki wymieszać razem: migdały, cynamon, proszek do pieczenia i kaszę mannę Dodawać stopniowo do masy następną mieszankę i dokładnie wymieszać. Dodaje się sok z cytryny i likier śmietankowy. Za pomocą pędzla olejowego wysmaruj foremki na babeczki i posyp je bułką tartą. Umieść odtwarzacz prawie w całości w każdym miejscu na talerz. Babeczki podgrzewać przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do około 180 stopni. Przed podaniem pozwól babeczkom ostygnąć. Aby zrobić biały lukier, ubij jedno białko z jedną szklanką cukru pudru, a następnie dodaj sok z jednej cytryny. Wykończ babeczki w dowolny sposób lukrem i posyp posypką.
Dodaj komentarz