Jak zrobić Babeczki z mascarpone i owocami

babeczki z mascarpone i owocami – lista składników:

  • kilka truskawek
  • gotowe kruche babeczki
  • mandarynka
  • 250 g serka mascarpone
  • kiwi
  • 2 łyżki cukru pudru
  • listki świeżej mięty
  • 200 ml śmietanky 36% do deserów

babeczki z mascarpone i owocami Przygotowanie

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Babeczki z mascarpone i naturalnego produktu Ułóż babeczki na talerzu. Śmietankę i cheddar z mascarpone mieszamy razem, aż masa stanie się gęstsza. Dodaj cukier puder i jeszcze chwilę ubijaj. Podczas przygotowywania owoców masę schładza się przez dziesięć minut w lodówce. Truskawki umyć i pokroić w plastry, kiwi i mandarynki pokroić w paski. Do nadzienia babeczek należy użyć kremu z mascarpone, a produkt ekologiczny można dowolnie ułożyć. Do dekoracji dodaj dodatkowe listki świeżej mięty.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *