babeczki z mascarpone i owocami – lista składników:
- kilka truskawek
- gotowe kruche babeczki
- mandarynka
- 250 g serka mascarpone
- kiwi
- 2 łyżki cukru pudru
- listki świeżej mięty
- 200 ml śmietanky 36% do deserów
babeczki z mascarpone i owocami Przygotowanie
Zobacz również: inna ciekawa receptura
Babeczki z mascarpone i naturalnego produktu Ułóż babeczki na talerzu. Śmietankę i cheddar z mascarpone mieszamy razem, aż masa stanie się gęstsza. Dodaj cukier puder i jeszcze chwilę ubijaj. Podczas przygotowywania owoców masę schładza się przez dziesięć minut w lodówce. Truskawki umyć i pokroić w plastry, kiwi i mandarynki pokroić w paski. Do nadzienia babeczek należy użyć kremu z mascarpone, a produkt ekologiczny można dowolnie ułożyć. Do dekoracji dodaj dodatkowe listki świeżej mięty.
Dodaj komentarz