Jak zrobić Babeczki z masą krówkową i kaszą manną

babeczki z masą krówkową – składniki:

  • pszennej
  • 16 g cukru waniliowego
  • 50 g cukru
  • 100 g kaszy
  • Dodatkowo :
  • 1 jajko
  • 1 czubata łyżka masy krówkowej kajmakowej
  • 1/2 szk oleju
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder
  • 1/2 szk mleka
  • 200 g mąki
  • 3 kostki gorzkiej czekolady
  • Polewa :
  • kolorowa posypka do ciast
  • rzepakowego
  • 2 łyżki mleka
  • manny

babeczki z masą krówkową Przygotowanie:

Zobacz także: inna receptura

Muffiny zawierają krówki i kaszę mannę. W jednej misce rozbij jajko, dodaj mleko i olej, wymieszaj. Suche składniki, takie jak mąka, kasza manna, oba cukry i proszek do pieczenia, miesza się i dodaje do płynnych składników. Wypełnij formy do połowy ubijakiem po szybkim wymieszaniu widelcem. Aby zrobić mały otwór, ciasto delikatnie rozłóż na boki, ponieważ jest grube. Użyj łyżki mieszanki krówek, aby wypełnić ten otwór. Następnie rozsmaruj masę na pozostałym cieście i piecz babeczki w temperaturze 180 stopni przez 25 do 30 minut. Schłodzić przygotowane wcześniej babeczki. Pod prysznicem połącz czekoladę, masę i mleko; nie bąbelkuj. Posyp posypką porcję babeczek (sześć sztuk w moim przypadku) i cukrem pudrem nadmiar babeczek przed zanurzeniem wierzchołków w polewie, którą zrobiłem wcześniej.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *