babeczki z masą budyniową – lista składników:
- łyżka płatków migdałowych
- 2 łyżki cukru
- 10 gotowych kruchych babeczek
- do ozdoby pisak cukrowy i złote perełki
- puszka owoców mieszanych
- 80 g masła
- 400 ml mleka
- 1 łyżka mąki
- 1 budyń śmietankowy
babeczki z masą budyniową Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Babeczki z dodatkiem zwykłej i masą budyniową Ułożyć babeczki na talerzu. W babeczki wbijano wykałaczki, w których znajdowało się kilka kawałków różnych naturalnych produktów. W garnku, który rozszerza się wraz ze smarowaniem, nabij 3/4 mleka. W nadmiarze mleka wymieszaj budyń, mąkę i cukier. Gdy mleko i margaryna zaczną bulgotać, wlej zmiksowany budyń do garnka. Mieszaj rutynowo podczas gotowania przez zaskakująco długi czas. Po lekkim ostygnięciu masy polej nią babeczki w butelce rozbryzgowej, tak aby przykryła produkt ekologiczny. Chipsy migdałowe mogą pomóc ulepszyć ciasto.
Dodaj komentarz