Jak zrobić Babeczki z kurczakiem i pieczarkami

babeczki z kurczakiem – lista składników:

  • 10 dag margaryny
  • 3-4 łyżki śmietany
  • pół główki kapusty (małej)
  • pół łyżeczki soli
  • łyżeczka ziół prowansalskich. 2 udka kurczaka
  • 5-6 pieczarek
  • olej
  • żółtko
  • 20 dag mąki
  • sól
  • pieprz

babeczki z kurczakiem Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

Ciasto: Mąkę wymieszać z przyprawami prowansalskimi i solą. Do siekania używaj mocno schłodzonej margaryny. Steruj hitterem po dodaniu śmietany i żółtka. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na około 30 minut. 2 Farsz: Gdy udka z kurczaka zostaną drobno posiekane, dopraw je solą i pieprzem. Rozdrobnij kapustę, zmiel grzyby na tarce do warzyw. 3 Wlej olej do mięsa i obsmaż je. Przez chwilę smażymy widelcem pieczarki i kapustę. Farsz należy natrzeć solą i pieprzem. 4 Po rozłożeniu ciasta na foremki wysmaruj je masłem. Dodaj odpowiednią ilość farszu do każdego. Przykryj babeczki nadmiarem mieszanki, wytnij koła i podgrzej. Przygotowujemy około 30 minut w temperaturze 180°C. 5 O tej porze roku zamiast kapusty białej w farszu można użyć kapusty pekińskiej. Do tego mieszanka mięsna. Na przykład najlepsze mięso to gotowane mięso z resztek obiadowych. Jajka na twardo są doskonałe zamiast mięsa. 6 Przepis nadesłała Katarzyna Madej-Stasiak z „Łodzi”. źródło: Bella Relaks


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *