Jak zrobić Babeczki z kremem malinowym

kruche babeczki z malinowym wypełnieniem i bezą włoską

Składniki na babeczki z kremem malinowym:

  • 120 g białej czekolady
  • 3 żółtka
  • 200 g serka mascarpone
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 200 ml śmietany 30%
  • 150 g malin
  • bezy:
  • 90 g cukru
  • 50 ml wody
  • 3 białka
  • 150 g cukru
  • 150 g masła
  • krem malinowy:
  • na 20 szt
  • 300 g mąki
  • szczypta soli
  • babeczki:

babeczki z kremem malinowym Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

1. Babeczki: W misce łączymy wszystkie składniki na babeczki i szybko zagniatamy. Pozostaw ciasto na 30 minut w lodówce, a następnie uzupełnij na grubość około 1 cm i wytnij koła o wielkości nieco większej niż rozszerzalność foremek na babeczki. Do foremek dodaje się bułkę tartą i masło. Wciśnij kółka mieszanki w dolną część pojemnika. Ciasto nakłuwamy widelcem w kilku miejscach, przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia i obciążamy fasolą lub kulkami do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zaplanuj na 15 minut. Po wyeliminowaniu papieru i fasoli podgrzewaj babeczki przez dodatkowe 15 minut lub do momentu, aż będą brązowo-brązowe. przeprowadzamy inspekcję. smak truskawkowy: maliny przetrzyj przez sitko, aby pozbyć się pestek, następnie zmiksuj i duś jagody, aż sok będzie klarowny. W śmietanie rozpuścić czekoladę. Dodaj maliny do kremu czekoladowego, który właśnie zaczął stygnąć, ścierając je. Trzymamy w lodówce przez cały wieczór. Następnego dnia połączyć mus malinowy i mascarpone z sokiem z cytryny. Bezy: Z 50 gramami cukru i odrobiną soli ubić białka. Ugotuj syrop z pozostałym cukrem i wodą, obserwując go termometrem cukierniczym, aż osiągnie 120 stopni. Umieścić syrop na krawędzi miski i powoli wlewać go do ubijanych w tej temperaturze białek. Całość miksujemy przez około dziesięć minut, aby ciepły syrop połączył się z białkami. Na początku białka jaj mogą się rozproszyć, ale po około dziesięciu minutach stają się gęste i lśniące. Umieść składniki w torbie na ciasto. Przed napełnieniem babeczek kremem malinowym (opcjonalnie można dodać mus malinowy, czyli przetarte przez sitko maliny) babeczki dekorujemy bezą włoską i pieczemy palnikiem cukierniczym. Na wierzch dodać mrożone maliny.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *