Jak zrobić Babeczki z kremem budyniowym i owocami

babeczki z kremem budyniowym i owocami – lista składników:

  • 8 łyżek mąki
  • 100 gram truskawki
  • 1,5 łyżki mąki
  • 2 łyżki cukru
  • Kruche babeczki:
  • 1 jajko
  • 1 budyń śmietankowy
  • 50 gram masło
  • 10 dag masła
  • pszennej
  • 1 banan
  • ziemniaczanej
  • Krem
  • 1,5 szklanki mleka
  • 3 łyżki cukru pudru

babeczki z kremem budyniowym i owocami Jak przygotować:

Zobacz także: naleśniki jogurtowe

Babeczki z kremem budyniowym i ciastem kruchym z naturalnych składników: Po utarciu zimnego masła z mąką szybko zagnieść ciasto z cukrem pudrem i jajkiem. Po włożeniu babeczek do zamrażarki na 15-20 minut, rozwałkuj ciasto na cienką warstwę, wypełnij foremki na babeczki fasolą i piecz przez 10 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Masa: Wlej szklankę mleka do garnka, wymieszaj pudding z mąką i cukrem w pozostałym garnku i ugotuj gęsty budyń na bulgoczącym mleku. Stopniowo dodawaj zimny budyń, ubijając miękkie masło, aż stanie się puszyste. Nałóż odrobinę śmietany na każdą babeczkę, a następnie w tym momencie połącz kawałek banana i kawałek truskawki, a pozostałą część dodatkowego pomieszczenia wypełnij kremem budyniowym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *