babeczki z kremem bananowym – składniki:
- 500 gram mąki
- 3 łyżki kakao
- 0,5 szklanki cukru
- 2 żółtka
- 1/2 kostki margaryny
- 1 galaretka cytrynowa
- kolorowe perełki do dekoracji
- ciasto na babeczki:
- pszennej
- 3,4 szklanki cukru
- sok z cytryny
- 3 żółtka
- Krem bananowy:
- 1 kilogram bananów
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki śmietany
- cukier waniliowy
- 1 masło
babeczki z kremem bananowym Przygotowanie
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Babeczki z kremem bananowym: Po wyrobieniu ciasta i przesianiu mąki, pozostałe składniki łączymy w misce. Po przeniesieniu ciasta na stolnicę i cienko rozsmarowaniu, wypełnij gotowe ciasto foremki na babeczki. Po ostygnięciu babeczek i przygotowaniu ich przez dziesięć minut w temperaturze 180 stopni, wyjmujemy je z foremek. Po rozpuszczeniu dżemu w 1/3 szklanki wody o wysokiej temperaturze pozwól mu ostygnąć. W misce połącz cukier i margarynę i ubij żółtka, aż będą białe. Banany po pokrojeniu na mniejsze kawałki i skropieniu sokiem z cytryny zmiksuj w blenderze. Dodaj krzepnący dżem do margaryny bez końca dobrze wymieszaj. Korzystając z upieczonego dobrego opakowania, napełnij babeczki mieszanką i udekoruj perłami.
Dodaj komentarz