babeczki z karmelem i orzechami – składniki:
- 50 g masła
- 25 g kakao
- 250 g zimnego masła. Krem: masa czekoladowa:
- 120 ml kremówki
- 100 g mleka w proszku; sos karmelowy:
- 4 żółtka
- 50 g masła
- 1/4 szkl. wody
- 1/4 szkl. wody
- szczypta soli. Do ozdoby: orzechy
- szkl. cukru
- 3/4 szkl. cukru pudru
- 500 g mąki
babeczki z karmelem i orzechami Przygotowanie:
Zobacz również: inna receptura
Ciasto: Mąkę, cukier i margarynę posiekać nożem. Po dodaniu żółtek zagniatamy. Po 45 minutach w lodówce wyłóż foremki na babeczki. Przygotowujemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. 2 Masa czekoladowa na krem: Przez 5 minut podgrzewać razem wodę i margarynę. Ostudzić, a następnie w tym momencie dodać mleko i kakao. Mieszać. Włóż do lodówki. 3 Sos z kremem karmelowym: W małym rondelku wymieszaj cukier z wodą. Mieszać. Umieścić w termometrze i gotować w temperaturze 170°C bez mieszania, aż będzie lśniący. Uważaj, bo margaryna i gęsta śmietana mogą się posypać! po wyeliminowaniu. ostudzić, zmiksować i posolić Masę czekoladową połączyć z sosem. Na przykład za pomocą opakowania z ciastem nałóż następujący krem na babeczki. Jako wzbogacenia można użyć czekolady lub orzechów. Źródło: Świat dla kobiet
Dodaj komentarz