Jak zrobić Babeczki z karmelem i orzechami

babeczki z karmelem i orzechami – składniki:

  • 50 g masła
  • 25 g kakao
  • 250 g zimnego masła. Krem: masa czekoladowa:
  • 120 ml kremówki
  • 100 g mleka w proszku; sos karmelowy:
  • 4 żółtka
  • 50 g masła
  • 1/4 szkl. wody
  • 1/4 szkl. wody
  • szczypta soli. Do ozdoby: orzechy
  • szkl. cukru
  • 3/4 szkl. cukru pudru
  • 500 g mąki

babeczki z karmelem i orzechami Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Ciasto: Mąkę, cukier i margarynę posiekać nożem. Po dodaniu żółtek zagniatamy. Po 45 minutach w lodówce wyłóż foremki na babeczki. Przygotowujemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. 2 Masa czekoladowa na krem: Przez 5 minut podgrzewać razem wodę i margarynę. Ostudzić, a następnie w tym momencie dodać mleko i kakao. Mieszać. Włóż do lodówki. 3 Sos z kremem karmelowym: W małym rondelku wymieszaj cukier z wodą. Mieszać. Umieścić w termometrze i gotować w temperaturze 170°C bez mieszania, aż będzie lśniący. Uważaj, bo margaryna i gęsta śmietana mogą się posypać! po wyeliminowaniu. ostudzić, zmiksować i posolić Masę czekoladową połączyć z sosem. Na przykład za pomocą opakowania z ciastem nałóż następujący krem na babeczki. Jako wzbogacenia można użyć czekolady lub orzechów. Źródło: Świat dla kobiet


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *