Babeczki są pyszne i chrupiące. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.
babeczki z czekoladą i bananami – lista składników:
- pół kostki roztopionej Kasi
- 1 duży banan
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2/3 szklanki cukru
- Nakładamy do formy wyłożonej papilotkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st przez około 25-30 minut.
- 2 jajka
- 100 gram czekolady (ja użyłam czekoladę białą i czekoladę kasztanki )
- 1 szklanka mleka
- opakowanie cukru waniliowego
- 2 szklanki mąki
- Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier z wanilią), następnie dodajemy składniki mokre. Całość dokładnie mieszamy mikserem. Po czym dodajemy posiekaną czekoladę i pokrojonego w kostkę banana i ręcznie mieszamy do połączenia się składników.
babeczki z czekoladą i bananami Jak przygotować:
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Dodaj komentarz