Jak zrobić Babeczki z budyniem waniliowym

Składniki na babeczki z budyniem waniliowym:

  • opcjonalnie suszone wiśnie
  • 1 laska wanilii
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2 żółtka
  • pszennej
  • 50 g cukru pudru
  • 1 szklanka mleka
  • 3 żółtka szczypta soli
  • Budyń:
  • Ciasto:
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 150 g masła
  • 3 łyżki masła
  • 300 g mąki

babeczki z budyniem waniliowym Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Bułeczki nadziewane budyniem waniliowym Zrób kruche ciasto z ozdób z odtwarzacza. Robię blenderem. Kulę należy schłodzić przez 30 minut. Następnie foremkami wytnij koła i rozwałkuj ciasto na grubość 4 mm na lekko oprószonym mąką blacie. Po nasmarowaniu foremek na babeczki nałożyliśmy na nie masę. Następnie możesz wykorzystać nadmiar mieszanki do zrobienia okładek na babeczki. Podczas przygotowywania puddingu umieść foremki zawierające biszkopt i mieszankę w lodówce. Dodaj masło i rozciętą laskę wanilii do mleka, które zostało dodane do garnka. Podgrzewając mleko do wrzenia i szybko mieszając batonem, aby zapobiec powstawaniu nierówności, dodaj przesączoną mąkę. Chwilę gotujemy w niższej temperaturze, aż masa zgęstnieje. Następnie dodać łyżkę cukru i jedno żółtko. Aby rozbić cukier, całkowicie połącz wszystko. Do babeczek nadziewano ciepły budyń; Do każdej babeczki dałam około łyżeczki. Dodaj wiśnię do każdej babeczki. Przykryj babeczki wierzchami, które pozostały z kombinacji obfitości. Ważne jest, aby babeczki wygodnie mieściły się w przykrywkach. Przysmaki należy gotować bez konwekcji przez 30 minut w grillu rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu pozwól babeczkom ostygnąć, zanim wyjmiesz je z foremek i odwrócisz. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *