Jak zrobić Babeczki z budyniem czekoladowym

babeczki z budyniem czekoladowym – składniki:

  • nadzienie:
  • pszennej
  • 60g cukru pudru
  • 130g mąki
  • mleko
  • op. budyniu czekoladowego
  • jajko
  • 5 łyżek masła
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ciasto:

babeczki z budyniem czekoladowym Przygotowanie:

Zobacz także: ciasteczka z budyniem

Babeczki z budyniem czekoladowym Mąka, margaryna, cukier puder i jajko przefiltrowane przez proszek do pieczenia zostały całkowicie zintegrowane z ciastem. Zrób kulkę, zawiń ją w folię spożywczą i włóż do lodówki na sześćdziesiąt minut. wg. Budyń przygotowałam zgodnie z przepisem na zagniataniu, zmniejszając ilość zużywanego mleka o 1/4, aby wyszedł gęsty. Powstrzymuję jakąkolwiek afekt nadmiernego myślenia. Rozdaj osiem foremek z pogniecionego materiału. Pozostałą 1/3 ciasta należy wykorzystać do wyłożenia foremek. Każdą formę należy wypełnić budyniem. Rozwałkuj pozostałe ciasto i użyj pustej foremki do ciastek, aby wyciąć osiem wierzchołków. Budyń rozpryskiwał się na brzegach, gdy ostrożnie wciskałam kółka ciasta do już wypełnionych foremek. Po pieczeniu przez 25-30 minut w 180 stopniach posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *