Jak zrobić Babeczki z bitą śmietaną i owocami.

Szybki, smaczny deser do kawy, który w błyskawicznym tempie znika z talerzy.

babeczki z bitą śmietaną – lista składników:

  • winogrona,
  • drobno pokrojona galaretka brzoskwiniowa
  • 10 dag masła
  • Nadzienie:
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka serka mascarpone
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka kwaśnej, gęstej śmietany
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • Do dekoracji:
  • płatki chabrów
  • 15 dag mąki tortowej
  • plasterki banana
  • 10 dag mąki krupczatki
  • starta czekolada
  • 1 łyżka cukru
  • kilka kropli soku z cytryny
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1-2 łyżeczki cukru
  • 250 ml śmietany 30 %
  • listki melisy

babeczki z bitą śmietaną Przygotowanie

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Za pomocą noża posiekać składniki na ciasto i zagnieść je na gładką masę. Przykryć folią i schłodzić przez godzinę w lodówce. Zrób żałośnie i wytnij kółka. Masa powinna wejść do foremek. Podgrzewaj przez blisko 15 minut lub do dokładnego karmelizacji na grillu nagrzanym do 190 stopni. Ostrożnie wyjmij gorące bułeczki z foremek i pozwól im ostygnąć. 2 Śmietanę zanieczyszczoną ubić z cukrem i cheddarem z mascarpone. Zrób trochę soku z cytryny. Upiec babeczki. 3 Wzbogać o zmiękczające płatki bławatka i źródła zielonej żywności. Posypać granulkami czekolady i drobno pokrojonym dżemem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *