Zapraszam na babeczki marchewkowe. Niby zwykłe, a jednak jakby niezwykłe. Przygotowanie ich w foremkach w kształcie choinek i dzwonków, do tego piękny lukier i każdy niejadek pochłonie tą babeczkę pełną marchewki. Serdecznie polecam:) Mięciutkie babeczki marchewkowe. Same babeczki marchewkowe bardzo szybko się robi, w zasadzie wystarczy tylko wszystko wymieszać trzepaczką rózgową, natomiast do dekoracji użyłam tylek rosyjskich i powstały takie śliczne wiosenne tulipany. Same babeczki marchewkowe bardzo szybko się robi, w zasadzie wystarczy tylko wszystko wymieszać trzepaczką rózgową, natomiast do dekoracji użyłam tylek rosyjskich i powstały takie śliczne wiosenne tulipany. Przyciągają oko oraz dużych i małych łasuchów myślę, że każdy chętnie sięgnie chociaż po jedną taką babeczkę. Babeczki będą się również super prezentowały na wielkanocnym stole, lub w koszyczku ze święconką. Idealna słodka propozycja na zbliżającą się dużymi krokami wiosnę i Wielkanoc. Zapraszam na babeczki marchewkowe. Mięciutkie babeczki marchewkowe. Bardzo łatwy przepis a składniki do ich przygotowania zazwyczaj każdy ma w domu. Idealne gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego bo robi się je migiem. Mega puszyste i wilgotne babeczki waniliowe z cynamonem i dżemem jabłkowym na kefirze. Są tak samo pyszne zaraz po upieczeniu, jak i kilka dni później.
babeczki waniliowe – składniki:
- bita śmietana
- 120 g masła
- 3 łyżki likieru Baileys
- laska wanilii
- (na około 22szt)
- 110 g cukru pudru
- 2 duże jajka
- 200 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pszennej
- do dekoracji:
- kolorowa posypka
babeczki waniliowe Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Dodaj komentarz