Jak zrobić Babeczki waniliowe z czekoladą na ok. 35sztuk.

Babeczki waniliowe z czekoladą są bardzo proste w przygotowaniu oraz smaczne. Bardzo polecam :))

babeczki waniliowe z czekoladą – lista składników:

  • 2 tabliczki czekolady mlecznej lub gorzkiej
  • 1 szklanka oleju
  • 4 jajka
  • 2 x 2/3 szklanki cukru
  • 4 szklanki mąki pszennej
  • 2 szklanki mleka
  • olejek waniliowy- w zależności od gustu
  • foremki do babeczek
  • blaszka do babeczek
  • proszek do pieczenia- 4 łyżeczki

babeczki waniliowe z czekoladą Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: naleśniki z żółtym serem

1. 1. Z wyjątkiem proszku do pieczenia połączyć wszystkie suche utrwalacze. Mokre należy następnie połączyć z suchymi. Mieszanie z robotem jest najlepsze, dopóki połączenie nie będzie gładkie i lepkie. 2. Dodaj czekoladę do masy, rozłupując ją na małe kwadraty 3D. 3. W tym momencie dodaj cztery łyżeczki proszku do pieczenia, aby ciasto wyrosło. 4. Umieść nasze foremki w specjalnej tacce z wykonanymi specjalnie dla nich wgłębieniami. Następnie ciasto wlewa się do tacy na wysokość dwóch trzecich. 6. Złote babeczki powinny być upieczone do perfekcji. Za pomocą patyka, noża lub widelca możesz sprawdzić wewnętrzny stan pieczenia ciasta. Powinien pozostawić mokry ślad na instrumencie, który badaliśmy, jeśli był ugotowany. Jeśli okaże się, że ciasto nie było upieczone, pozostaw je w piekarniku na trochę dłużej.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *